AKTUELNO

Ledena zima se ne predaje!

Hidrometeorološki zavod Srbije za danas je proglasio žuti meteoalarm za veći deo zemlje, međutim od sutra će biti upaljen crveni meteoalarm koji znači a se prognoziraju "naročito opasne vremenske pojave".

Prema aktuelnim podacima, žuti meteoalarm danas je na snazi u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu i delovima Istočne, Jugoistočne i Jugozapadne Srbije, kao i na Kosovu. Već od sutra, kao i u petak i subotu, na snazi će, u većim delovima zemlje, biti crveni meteoalarm jer će prema prognozama meteorologa biti izuzetno hladno, a biće i kiše koja će lediti pri tlu.

Foto: Tanjug

Na sajtu RHMZ je objašnjeno da crveni meteoalarm znači da su "prognozirane naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja".

- Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - navodi se.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak ujutro biće izuzetno hladno, u većini mesta sa najnižom temperaturom od minus 20 do minus 14 stepeni Celzijusa. Tokom dana doći će do postepenog naoblačenja sa jugozapada, kasnije po podne i uveče mestimično sa snegom.

Foto: Tanjug

Zatim, do kraja perioda umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom.

U petak tokom dana i u subotu ujutro mestimično sa kišom koja će se lediti na tlu. Do nedelje u košavskom području jak jugoistočni vetar. Od petka temperatura u postepenom porastu.

Foto: RHMZ

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'