AKTUELNO

Predstavnici Turističke organizacije Srbije i Beograda prezentovali su danas turističku ponudu naše zemlje izraealskim turistickim agentima i novinarima, kako bi se održao pozitivan trend rasta dolazaka turista iz Izraela koji se sada nalaze na drugom mestu po broju ostvarenih noćenja u Beogradu.

Srbija je juče i danas učestvovala na Međunarodnom sajmu turizma u Tel Avivu, a večeras je predstavnicima izraelske privrede koji rade u oblasti turizma pokazano šta Srbija i Beograd mogu da ponude.

Izdvojene su znamenitosti istočne, zapadne i južne Srbije, manastiri, reke, banje, planine, kao i za sada najatraktivnija destinacija za Izraelce - Beograd.

Među novinarima i turističkim agentima bilo je onih koji redovno dolaze u Beograd, ali i onih koji svoj dolazak tek planiraju. Kako su rekli za Tanjug, u Beogradu im se najviše sviđa kombinacija noćnog života, hrane, gostoprimljivih ljudi i mnogo mogućnosti za sportske aktivnosti.

Ono što im je važno, kažu, jesu i povoljne cene i direktni letovi, kao i bogata ponuda jevrejskog kulturnog nasleđa koja je važna da se ocehaju dobrodošlo na mestu koje su izabrali za svoje putovanje. Dodaju, da će se trendovi rasta dolaska izraelskih turista nastaviti ukoliko se uslovi drastično ne promene, pre svega cene smeštaja koje im sada odgovaraju.

Zastupnik Er Srbije u Izraelu Roni Feldman kaže da je sve počelo pre pet godina kada je Er Srbija uvela direktne letove za Tel Aviv. Navodi, da do tada niko u Izraelu nije znao ništa o Beogradu osim da je glavni grad tadašnje Jugoslavije.

- Neki su čuli za Partizan i Crvenu zvezdu, ali ne mnogo. Onda smo počeli da radimo na promociji destinacije kao i letova i ja sam bio optimističan, ali sam mislio da će nam trebati mnogo više vremena da bi stigli gde smo sada - kaže Feldman.

Ističe, da je Beograd glavna destinacija za turiste iz Izraela, koji u njemu mogu naći mnogo novih hotela, kao i bogatu ponudu kafića, restorana, prirodnih lepota i kulturnog nasleđa.

- Mislim da je miks svega toga u Beogradu najbolji u Evropi. Takođe, Izraelci se osećaju bezbedno i dobrodošlo, a i istorijske veze naše dve države su dobre - kaže Feldman i dodaje da stanovnici Izraela vole da idu na nekoliko kratkih odmora godišnje, te da je Beograd pravo mesto u kome mogu da provedu tri ili četiri dana.

- Beograd je sada, mogu reći, trend. To će se i nastaviti ukoliko se uslovi putovanja dramatično ne promene - zaključio je Feldman.

#Srbija

#Turizam

'