AKTUELNO

Temperature će se tokom decembra smenjivati.

Sve hladniji dani i jutarnji mrazevi nagoveštavaju da će decembar uskoro doneti i sneg, a da li će i kada biti i kakve nas temperature očekuju do Nove godine, otkrio je za portal Pink.rs prognostičar iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Branko Bijelić.

Prema njegovim rečima, od 3. do 8. decembra očekuje se suvo vreme sa pojavom mrazeva u jutarnjim satima, sa najnižim temperaturama od minus šest do minus tri, dok će se najviše dnevne kretati od dva do šest stepeni Celzijusa.

Od 8. do 10. decembra očekuje se oblačno vreme sa padavinama. Uglavnom se očekuje kiša, a u višim delovima biće i susnežice. Temperature će u tom periodu biti na granici ili malo ispod proseka za ovo doba godine.

Foto: Tanjug

Od 11. decembra se očekuju prosečne vrednosti temperature – najniže od nula do tri, a najviše dvevne od četiri do šest sptepeni Celzijusa. Biće uslova za prolazno naoblačenje, a oko 13. decembra mogući su kiša i sneg. Sneg se očekuje ako su padavine tokom noći u jutarnjim satima.

Od 15. decembra očekuje se hladniji period sa temperaturama od minus pet do nula stepeni. Kako kaže Bijelić, temeprature će se povremeno u nekim krajevima spustiti i do minus osam stepeni Celzijusa.

Najviša temperatura oko 20. decembra neće preći tri stepena, a od 22. decembra se očekuje malo toplije sa temperaturom i do šest stepeni. Upravo u ovom periodu moguć je sneg, kao i formiranje snežnog pokrivača.

Foto: Pixabay.com

- Ako dnevne temeperature budu malo više i količina padavina ne bude prevelika, taj sneg će se otopiti. U suprotnom imaćemo formiranje snežnog pokrivača – rekao je Bijelić.

I. P.

#Prognoza

#RHMZ

#Sneg

#Vreme

'