AKTUELNO

U toku ove i narene godine na Vojoj akademiji predviđeni su infrastrukturnu radovi u vrednosti od oko 300 miliona dinara. Osim obnavljanja piste, sportskog centra i streljane, koji su u toku, predviđeno je i renoviranje smeštajnih kapaciteta kako bi se podizanjem kvaliteta uslova života i rada, omogućilo bolje i uspešnije obrazovanje budućih oficira Vojske Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalaštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su Vojnu akademiju na kojoj su u toku infrastrukturni radovi s ciljem podizanja kvaliteta uslova života i rada kadeta, a Vulin je istakao da je u obnovu uloženo 300 miliona dinara i da je zadovoljan intenzitetom radova.

On je istakao da je ulaganje u vojno obrazovanje ulaganje u budućnost VS, a time i u budućnost zemlje i svakog građanina.

- Veoma sam zadovoljan intenzitetom radova, zadovoljan sam kako se rokovi poštuju i siguran da ćemo u dogovorenom i planiranom vremenu završiti sa obnovom naše Akademije. Ministarstvo odbrane je za obnovu Vojne akademije odvojilo gotovo 300 miliona dinara - istakao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema njegovim rečima, svaki dinar koji se potroši na infrastrukturne radove na Vojnoj akademiji pomoći će našim kadetima da žive i rade u boljim uslovima.

- Ovo je godina jake i zadovoljne Vojske Srbije. Jake - zato što ćemo je naoružavati i opremati i zadovoljne - zato što ćemo poboljšavati materijalni položaj svih njenih pripadnika, ali isto tako poboljšavati uslove za rad svih naših pripadnika - rekao je Vulin.

On je istakao da je Vojna akademija jedan od najvažnijih delova naše vojske, slavna institucija čija je tradicija i čiji su rezultati poznati širom sveta. Vulin je dodao da će se kadetima obezbediti najbolji uslovi, a da će oni to umeti da vrate znanjem, stručnošću, ali i požrtvovanošću.

Načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković zahvalio je Ministarstvu odbrane koje je prepoznalo važnost ulaganja u ustanovu kojoj je povereneo školovanje budućeg oficirskog kadra. On je istakao da pojedini infrastrukturni radovi i ulaganja nisu izvođena dugi niz godina na Vojnoj akademiji.

- Ono što podiže standard kadeta, polaznika Škole nacionalne odbrane, kao i svih zaposlenih na Vojnoj akademiji jesu temeljni i kapitalni radovi koji se odnose na renoviranje sportskog centra, pištoljske streljane i sportskih terena, a čime će biti podignuti kapaciteti za bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću - rekao je Zeković ističući da je reč o značajnim radovima koji će podići kapacitet obrazovnog procesa za dugi niz godina.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli su radove na sportskim terenima, u pištoljskoj streljani, kao i u sportskom centru gde su razgovarali s radnicima koji su treutno angažovani na izvođenju infrastrukturnih radova. U toku ove i narene godine na Vojoj akademiji predviđeni su infrastrukturnu radovi u vrednosti od oko 300 miliona dinara.

Osim obnavljanja piste, sportskog centra i streljane, koji su u toku, predviđeno je i renoviranje smeštajnih kapaciteta kako bi se podizanjem kvaliteta uslova života i rada, omogućilo bolje i uspešnije obrazovanje budućih oficira Vojske Srbije.

#Aleksandar Vulin

#Fakultet

#Ljubiša Diković

#Vojska

'