AKTUELNO

Rovčanin je u medijima poznat po brojnim skandalima.

Vlada Republike Srbije smenila je danas direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Radojicu Rovčanina, saznaju mediji. Vlada je predložila Nadzornom odboru da razreši Rovčanina i da za novog direktora imenuje Predraga Jovanovića.

Rovčanin je u medijima poznat po brojnim skandalima.

Mediji su u avgustu prošle godine pisali da je Radojica Rovčanin, direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, zaposlio u toj firmi sina jednog od načelnika Kliničkog centra Srbije, a sve kako bi on dao posao njegovom sinu Branislavu Rovčaninu u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kako se navodilo u anonimnoj prijavi koja je 21. jula poslata Agenciji za borbu protiv korupcije kojom se tražila preporuka za njegovo razrešenje sa čelne pozicije u SMATSA, Rovčanin je trgovao svojim uticajem, te počinio krivično delo po Krivičnom zakoniku.

Jovanović je u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije, od juna 2015, bio pomoćnik direktora za vazdušnu plovidbu, aerodrome i obezbeđivanje u vazduhoplovstvu (ANS/ADR/SEC).

On je ekspert za upravljanje bezbednošću u vazduhoplovstvu i ekspert za upravljanje istraživanjem udesa u vazduhoplovstvu.

Diplomirani je inženjer vazdušnog saobraćaja (Odsek za vazdušni saobraćaj i transport) i magistar tehničkih nauka. Rođen je 1955. u Petrinji u Hrvatskoj.

Član Nacionalnog vazduhoplovnog komiteta Republike Srbije, potpredsednik Stalne komisije EUROCONTROL (Evropske agencije za bezbednost vazdušne plovidbe), član European Air Navigation Planning Group (EANPG) i član European Aviation Crisis Coordination Cell.

Pročitajte još: ALARMANTNA SITUACIJA NA JUGU SRBIJE: Voda iz jezera KANCEROGENA

#Er Srbija

#Predrag Jovanović

#Radojica Rovčanin

'