AKTUELNO

Oko 50.000 posetilaca iz raznih delova Srbije, kao i brojnih gostiju iz zemalja regiona i Evrope, su na nekoliko centralnih lokacija u Novom Sadu dočekali 2018. godinu, uz DarkA RundekA, Plavi orkestar, S.A.R.S, Džon Akviviva, saopštili su danas organizatori dočeka iz Fondacije 'Novi Sad 2021'.

Navodi se da je centralni novosadski trg sinoć blistao u specijalnom ruhu zahvaljujući režiranom programu i umetničkom timu koji su činili predstavnici institucija kulture, univerziteta, nevladinog sektora i kreativnih industrija Novog Sada.

Organizatori ističu da je nastup bendova na Trgu slobode bio upotpunjen svetlosnim efektima, scenski sveden uz elemente na bini koji su bili mapirani 3D projektorima, a da je ponoć dočekana uz sjajnu scenografiju, odbrojavanje na najvećim ekranima do sada, konfete i "kraljevski" vatromet, pošto je audio-vizuelni doživljaj režirao princ Djorđe Karađorđević i po prvi put ga predstavio u regionu.

Foto: Beta

Kako je i doček Sprske Nove godine poveren istoj fondaciji, a koji se promoviše kao doček 7526. godine, najavljeni su brojni muzički nastupi na potpuno neočekivanim lokacijama u Novom Sadu među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja.

U subotu, 13. januara predstaviće će se Slobodan Trkulja i bend "Imar" iz Škotske u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta, duhovna muzika Divne Ljubojevic u pozorišnoj sali NIS-a, "Laibaćov" prepoznatljivi tvrdi zvuk u velikoj sali najstarijeg nacionalnog teatra, Srpskog narodnog pozorišta, velika regionalna pop zvezda Kaliope u Pozorištu mladih, neki od najznačajnijih džez umetnika sa naših prostora u Novosadskoj sinagogi, Dečja filharmonija u Gradskoj kući i brojni drugi na ukupno 21 lokaciji u tom gradu.

Pročitajte još: Dačić ROĐENDAN proveo u Ulici otvorenog srca

#Novi Sad

#Trg

#Vatromet

'