AKTUELNO

Na svim putevima i graničnim prelazima, ali i na saobraćajnicama unutar gradova prisutan je veći broja vozila, a boljoj prohodnosti puteva doprinose povoljne vremenske prilike, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Magle ima na Zlatiboru, a poledica je razlog da i pored redovnih intervencija putara, vozač upozorimo da brzinu i vožnju prilagode uslovima na putu, voze na bezbednom odstojanju od vozila ispred.

Pojačan saobraćaj očekuje se na svim putevima koji vode ka našim turističkim mestima, a posebno na pravcima ka skijalištima i zimskim centrima.

Zaostalog snega na kolovozu ima na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima zapadne centralne i istočne Srbije, pa se savetuje oprezna vožnja.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu "Horhoš" zadržavanja za autobuse na izlazu iz zemlje su oko 60 minuta.

U predprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa mađarske i hrvatske strane.

Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, zato se preporučuje da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

#Putevi Srbije

'