AKTUELNO

Nemili događaj odigrao se pre četiri dana u niškoj gimnaziji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je pozvao na razgovor roditelje pretučenog učenika niške gimnazije, a povodom pisma koje mu je uputila majka pretučenog dečaka.

- Ovakve stvari ne smeju da se dešavaju u našim školama. Pozvali smo roditelje da dođu na razgovor kod mene, primiću ih u bilo kom terminu koji njima odgovara. Želim da razgovaramo o ovom slučaju i da zajedno vidimo šta je to što sistem i država mogu da preduzmu i u slučaju njihovog sina, ali i za ubuduće, da se ovakve stvari ne bi ponovo dešavale - rekao je Stefanović.

Učenik trećeg razreda gimnazije "9. maj" P. R. zadobio je povrede glave, kada su ga u četvrtak, na času hemije u popodnevnoj smeni, oko 18 časova letvama pretukla dva učenika Trgovinske škole L. D. i A. J.

Majka pretučenog dečaka tim povodom uputila je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru policije Nebojši Stefanoviću.

Ističući da je njen sin dobar, lepo vaspitan mladić i uspešan sportista i da je „takvo dete pretučeno dok je bilo u školi i sedelo na času“, majka je navela da je „treći put u situaciji da bude napadnut, a da pri tom svojim ponašanjem nije isprovocirao konflikt i napad“ i da je jako zabrinuta za njegovu bezbednost.

Pročitajte još: NOVI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA POTRESA SRBIJU! Gimnazijalci iz Niša BRUTALNO PRETUKLI dečaka!

#Gimnazija

#Nebojša Stefanović

#Niš

#Vršnjačko nasilje

'