AKTUELNO

Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS), izabran je za člana jednog od dva najvažnija tela Svetske automobilske federacije (FIA) - Svetskog saveta za mobiliti i turizam (World council for mobility and tourism - WCAMT).

Na generalnoj skupštini FIA u Parizu održani su izbori za predstavnika Regije 1 u svetskom savetu za mobiliti i turizam FIA, koji predvodi predsednik FIA Jean Todt. Većinom glasova članova Regije 1 izglasan je za prestižnog člana tela FIA.

Ovo je prvi put da je predstavnik zemalja našeg regiona izabran za člana ovog tela. - Iako smo se nadali da možemo da postignemo ovakav uspeh, ovo je za sve nas ipak veliko iznenađenje i zaista nije bilo očekivano. Do sada nismo imali predstavnike iz našeg regiona u ovim telima - rekao je Butulija za Pink.

Ovo je sasvim sigurno pokazatelj i potvrda rada AMSS. Da su rad i akcije koje sprovodi ova organizacija i na nacionalnom i na evropskom nivou prepoznati.  - Kao i u drugim oblastima, kada je rad u pitanju svi smo jednaki, ali kada je u pitanju proces odlučivanja ipak su te pozicije definisane za razvijenije zemlje. Ono što je mene posebno obradovalo, jeste to da smo kroz ove izbore prvi put objedinili maltene celu jugoistočnu evropu i glas napokon nije propao - kaže Butulija.

On je objasnio da ono što radi AMSS već pripada evropskim, ali od sada i svetskim standardima. Da sve ono što se dešava u Srbiji i sve promene na bolje, postavljanje nekih standarda kvaliteta, boljeg načina upravljanja saobraćajem, geostrateški položaj i politika zemlje, doprinose tome da se olakšava posao, pa rezultati mogu da se prenesu dalje u svet.

Još jedan pokazatelj uspešnog rada AMSS jeste upravo završena akcija “Ispravno vozilo, bezbedno vozilo”. - Mi zastupamo interese vozača, sugerišemo šta je ono sa aspekta vozača što bi trebalo da bude primenljivo. Naš zadatak su bezbednosno preventivne akcije. Mi pokušavamo da menjamo svest vozača, kako bi vozači promenili svoju svest, koja dovodi i do promene ponašanja - kaže Butulija.

#AMSS

#Mirko Butulija

'