AKTUELNO

Prvi čovek Novog Sada je pohvalio podršku privatnih kompanija koje uspešnu posluju u tom gradu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor kompanije "Energotehnika Južna Bačka" Dragoljub Zbiljić obišli su Školu za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" u Novom Sadu, kojoj je tom prilikom predata donacija te firme u vidu 15 novih računara na kojima će učiti deca sa invaliditetom i osobe sa smetnjama u razvoju.

Danas se ujedno obeležava i Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a ta škola ima više od 2.200 korisnika kojima u kontinuitetu pruža podršku u obrazovanju, društvenoj inkluziji i svemu ostalom što je potrebno najmlađima sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević se zahvalio svim zaposlenima u školi "Milan Petrović", ali i roditeljima dece koja se bore sa velikim iskušenjima u životu.

Foto: Tanjug

- Sve ovo što se radi u ovoj školi decenijama unazad nikog ne može da ostavi ravnodušnim i najmanje što možemo kao zajednica i gradska uprava jeste da pomognemo u vezi sa svim onim stvarima koje su im neophodne za rad, da bi deca i roditelji imali bolje uslove za učenje - kazao je Vučević istakavši da je ta škola multidisciplinarna u svakom pogledu, sa snažnim humanitarnim i socijalnim usmerenjem koju oslikava snažna sinergija zaposlenih i porodica sa đacima, a koja motiviše gradske vlasti da iznađu još više sredstava za ustanovu takvog tipa.

On je napomenuo da Grad Novi Sad iz budžeta za različite programe u vidu podrške deci sa posebnim potrebama i odraslima izdvaja 196 miliona dinara, te da je važno pokazati solidarnost i olakšati život ljudima koji se sa takvim poteškoćama neprestano bore.

Foto: Tanjug

Vučević je podsetio da je zahvaljujući Ministarstvu pravde 2014. godini školi "Milan Petrović" ustupljena i jedna vila na Tatarskom brdu koja je oduzeta licima osuđenima za najteža krivična dela i kriminal.

Prvi čovek Novog Sada je pohvalio podršku privatnih kompanija koje uspešnu posluju u tom gradu sa posebnim akcentom na kompaniju "Energotehnika Južna Bačka" uputivši poziv i ostalim privrednicima da pomognu ustanove kakva je škola "Milan Petrović".

#Kompjuter

#Novi Sad

#škola

'