AKTUELNO

Srbija će umeti da odgovori na sve izazove bezbednosnog tipa i svako ko misli da može nekim ofanzivnijim obaveštajnim delovanjem da naruši našu stabilnost i bezbednost, bolje da o tome dva puta razmisli, pre nego što preduzme takve aktivnosti, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Mi smo, jednostavno, kao bezbednosni aparat, željni da sačuvamo bezbednost, stabilnost i mir u našoj zemlji. Nas samo to zanima i samo ćemo tome biti posvećeni - rekao je Stefanović novinarima, upitan da objasni raniju izjavu da su strane službe pojačale delovanja usmerena ka Srbiji i da će te aktivnosti biti još intenzivnije.

Foto: Tanjug

Navodeći da ne može da kaže više od toga, jer bi to bilo neprofesionalno, ministar rekao da će Srbija umeti da odgovori na sve izazove tog tipa i da "svako ko misli da može nekim ofanzivnijim obaveštajnim delovanjem da naruši našu stabilnost i bezbednost, bolje da o tome dva puta razmisli", pre nego što preduzme takve aktivnosti.

- Dakle, mi smo svesni svega što se dešava, ne samo u našoj zemlji, nego i u našem okruženju, ozbiljna smo zemlja koja sve tretira sa posebnom dužnom pažnjom - rekao je Stefanović.

#Nebojša Stefanović

#Srbija

'