AKTUELNO

U Tehničkoj školi Mileta Nikolić u Aranđelovcu 13. oktobra grupa učenika prvog razreda brutalno je napala svoju vršnjakinju, sve to snimila i potom postavila na Facebook.

Devojčica je zadobila više od 30 šamara a kada je pokušala da se zaštiti, naređeno joj je da spusti ruke.

Slučaj, međutim, nije bio prijavljen pa se u školi saznalo tek nekoliko dana kasnije, a trenutno se utvrđuje uzrok.

Direktor škole Dragan Ranković za Pink kaže da je škola odmah uključi tim za borbu protiv nasilja.

- Učenici su dali izjave u prisustvu roditelja i mi trenutno radimo na utvrđivanju pune istine. Učenica je došla kući, roditelji nisu mogi da primate nikakve povrede kod nje, niti se ona žalila na bilo kakve povrede, tako da smo saznali tako reći u školi, a ne od roditelja - rekao je Ranković.

On je uputio apel javnosti, roditeljima i učenicima da takvi događaji moraju se odmah prijaviti da bi škola mogla da preduzme odmah adekvatne mere povodom ovog slučaja reagovala.

I Ministarstvo prosvete je strogo sudilo svaki vid nasilja ja u obrazovnim ustanovama.

Pomoćnik resornog ministra Aleksandar Pajić je najavio da će već sutra u školu u Aranđelovcu, gde se nasilje dogodilo, biti upućena prosvetna inspekcija kako bi se utvrdilo šta se tačno desilo i kakve će mere biti preduzete.

- Naravno u posetu školi će krenuti tim za prevenciju nasilja i delovanje kada se nasilje desi, a evidentno je da se ovde desilo i apsolutno osuđujemo ovakav vid zlostavljanja u bilo kojoj obrazovnoj ustanovi - naveo je Pajić.

#Vršnjačko nasilje

#škola

'