AKTUELNO

Kako je izjavio Siniša Mali, prestonica i sve njene službe spremne su za hladne, zimske dane.

Sva komunalna preduzeća spremna su za predstojeću zimsku sezonu, rečeno je danas na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Foto: Tanjug

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić rekao je da će tokom predstojeće zime temperature biti u granicama proseka i da se očekuju blaži novembar i januar. Krajem novembra, kako je rekao, moguće je kratkotrajno formiranje snežnog pokrivača.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ukazao je da je prethodna zima bila upozorenje za sve, da je bilo 40 ledenih dana, puno dana sa padavinama, jakim vetrom.

- Želeo sam da se uverim da sve pripreme teku po planu. Mi ćemo naredne dve, tri naredne nedelje usvojiti operativni plan koji je vezan za postupanje svih javnih preduzeća - rekao je Mali novinarima nakon sastanka.

On je dodao da nabavka soli idu po planu, da opštinski štabovi sada treba da definišu mesta kojima će se so distribuirati.

Predstavnici Beograd puta naglasili su da je remont mehanizacije u toku i da je nabavljeno deset novih "kipera" i da će se delovati sa 14 lokaliteta i to sedam gradskih i još toliko prigradskih lokacija.

Direktor GSP-a Željko Milković rekao je da je to preduzeće spremno za predstojeću sezonu, da su tenderi za gume i baterije završeni, a da se radi i radiće se tokom zime na popravci grejanja u svim autobusima.

- Još jednom da podsetim naši autobusi nemaju posebne zimske gume već se koriste M+S gume protektirane. Mučimo se sa oko 150 starih vozila da popravimo grejanje - naglasio je on.

Dragan Đorđević iz Vodovoda i kanalizacije naglasio je da su sprovedeni tenderi za materijal i alate za predstojeću sezonu, tako da to komunalno preduzeće spremno dočekuje zimu.

Pročitajte još: Pojeftinilo daljinsko grejanje u Nišu: Nova cena po kilovatu – 5,04 dinara!

Direktor Hitne pomoći Goran Čolaković rekao je da je završen tender i da su zamenjene gume na vozilima i da se za 15 dana otvara tender za gorivo, ali da će sve na vreme biti završeno.

- Problem predstavlja što nam je kadrovskim planom skinuto šest lekara, pa smo izgubili jednu ekipu i umesto 23 imamo na raspolaganju 22 ekipe. Takođe, nedostaju nam i vozila za dijalizu, a broj poacijenata povećan je za 100 - naglasio je on.

Gradonačelnik Mali je rekao da je tender za nabavku vozila za Hitnu u toku, a da će i sam poslati dopis Ministarstvu zdravlja da se Hitnoj kadrovskim planom vrati šest lekara.

#Beograd

#Siniša Mali

#Sneg

#Zima

'