AKTUELNO

Danas i sutra stanovnike prestonice očekuju brojne izmene u saobraćaju.

Iako se Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu obeležava 20. oktobra, proslava 73. godišnjice počeće već danas. Zbog dvodnevnog niza manifestacija, ali i posete ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, koji ovom prilikom stiže u prestonicu, saobraćaj u gradu će biti otežan.

U Skupštini grada, danas u 10 sati biće organizovan prijem delegacije SUBNOR Beograda.

Zatim će u ulici Kralja Milana, kod spomenika obešenim rodoljubima, u 11 sati početi memorijalni marš "Korakom slobode". Kolonu će predvoditi pripadnici Vojske Republike Srbije, koji će nositi replike zastava jedinica NOVJ i Crvene armije koje su učestvovale u oslobođenju, a sa kamiona iz tog vremena emitovaće se radio-drama.

Foto: Pink.rs

Duž ove ulice, koja će biti zatvorena za saobraćaj već od 10 sati, biće postavljena četiri punkta. Prvi će biti kod Igumanove palate, drugi kod Hotela "Moskva", treći kod Palate "Albanija", a poslednji na Trgu republike, gde se marš i završava.

Na tim stajalištima planiran je program. Na Trgu republike, oko 11.45 biće održan koncert "Po šumama i gorama" orkestra "Stanislav Binički", kao i balet ansambla Milana Gromilića.

Zbog održavanja memorijalnog marša, od devet do 14 sati, Ulica kralja Milana biće zatvorena za saobraćaj.

Foto: Pink.rs

Zato će linije 31, 21A, 22A i 29A saobraćati trasom: Studentski trg - Vase Čarapića - Trg republike - Makedonska - Dečanska - Trg Nikole Pašića - Bulevar kralja Aleksandra - Beogradska - Njegoševa - Kursulina - Makenzijeva i dalje redovnim trasama. Ujedno, linije 26, 37 i 44 ići će Makedonskom, Dečanskom, Trgom Nikole Pašića i Bulevarom kralja Aleksandra. Tim ulicama saobraćaće i vozila na linijama 24 i 27.

Na Dana oslobođenja, 20. oktobra, u 10 časova biće položeni venci na Spomenik oslobodiocima Beograda, a u 11.15 na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali.

Foto: Pink.rs

Pošto je planirano da Groblje oslobodilaca poseti i gost iz Rusije, saobraćaj u ovom delu grada biće u prekidu. Na aerodromu Batajnica, u podne će početi Prikaz dela sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2017".

Na kraju, u 20 časova u Narodnom pozorištu Dan oslobođenja će biti obeležen svečanom akademijom pod nazivom "Kavkaski orah".

#Beograd

#Saobraćaj

#Ulica

'