AKTUELNO

Pošta Srbije obeležila je danas Svetski dan pošte - 9. oktobar, izložbom u PTT muzeju "Žene u PTT saobraćaju".

Pošta Srbije s posebnom pažnjom uvažava ovaj praznik, ne samo zbog činjenice da je Kneževina Srbija bila jedna od 22 zemlje osnivača Svetskog poštanskog saveza, već i kako bi istakla i podigla svest o značaju i ulozi pošte u svakodnevnom životu, njenom doprinosu socijalnim i ekonomskim promenama i razvoju, ističe se u saopštenju.

Izložbu je u ime v. d. direktora Preduzeća Mire Petrović otvorila i prisutne pozdravila Nela Bojović, rukovodilac Sektora za korporativni marketing i odgovornost.

- Svetska poštanska porodica danas se suočava sa trendovima koji velikom brzinom menjaju načine na koji građani i kompanije komuniciraju, sarađuju i posluju. Od razvoja internet komunikacija, preko digitalizacije i internet trgovine koja ima dvocifrenu stopu rasta. To je izazov na koji pet miliona poštara širom sveta mora da odgovori kroz unapređenje svojih praksi, definisanje novih ponuda i digitalizaciju - kazala je Nela Bojović.

Ona je dodala da uz to, važan zadatak za svakog nacionalnog operatora predstavlja očuvanje nacionalne poštanske infrastrukture.

- Na tom zadatku Pošta Srbije ostvaruje pozitivne pokazatelje rasta i razvoja, kroz automatizaciju prerade pošiljaka i jaku logistiku za elektronsku trgovinu - od skladištenja do distribucije. Sve ovo propraćeno je intenzivnim razvojem naših IT rešenja, kao i finansijskih usluga - ocenila je ona.

#Pošta

#Svet

'