AKTUELNO

Na Sajmu će se predstaviti i nekoliko proizvođača opreme za čuvanje i pakovanje tradicionalnih proizvoda.

Jedanaesti po redu Sajam etno hrane i pića, pod sloganom "Utemeljenje robne marke etno proizvoda", održaće se od 23. do 26. novembra na Beogradskom sajmu, na kome će 400 učesnika predstaviti više od 2.000 različitih prehrambenih proizvoda karakterističnih za uža geografska područja.

Osnovna ideja ove sajamske manifestacije je obezbeđivanje tržišnih, marketinških i institucionalnih uslova, kako bi brojni tradicionalni, autohtoni i proizvodi sa geografskim poreklom, pripremani u skladu sa vekovnom tradicijom i originalnim ukusima, postali priznate robne marke i izvozni artikli spremni da pronađu put do tržišta i potrošača.

Pored domaćih, na 11. Sajmu etno hrane i pića, najznačajnijoj regionalnoj smotri proizvođača reprezentativnih tradicionalnih proizvoda, predstaviće se i proizvođači iz Grčke (regionalne komore Drame, Florine, Seresa, Čanie, Soluna i Kavale) i Indije.

Foto: Pixabay.com

U okviru Sajma biće organizovan i bogat stručni i prateći program, u okviru kojeg se predstavljaju proizvođači i teme od značaja za unapređenje i zaštitu tradicionalne proizvodnje. Biće održana Izložba rukotvorina, a poslednjeg dana sajma najavljena je popularna Revija torti.

S. P.

#Ajvar

#Kajmak

#sajam

#Šljivovica

'