AKTUELNO

Kulturne vrednosti koje su naši preci gradili su deo našeg nacionalnog bića, ali su istovremeno univerzalne, samim tim i evropske i mi želimo da ih podelimo sa svetom, kazao je Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Pred početak koncerta "Veče srpske evergrin muzike:Srbija u Evropi" u kripti Hrama svetog Save na Vračaru, Ružić je dodao da je Srbija jedna od najstarijih evropskih država sa veoma bogatim kulturnim nasleđem.

- Srbija se diči velikanima naše kulture kao što su Sveti Sava , Andrić, Pekić Mokranjac, Marinković ali i današnjim mladim naraštajima poput Nemanje Radulovića koji dobijaju svetska priznanja u kulturi i obrazovanju i sportu - rekao je Ružić.

Milorad Vučelić izabran za v.d. glavnog urednika 'Novosti'

Mladi umetnici pronose glas u svetu o Srbiji kao zemlji bogatoj duhom i poput sportista menjaju sliku o Srbiji, dodao je on.

-  Oni stvaraju dodatnu vrednost u u procesu evrintegracija i jačaju naš identitet kako u zemlji tako i van nje -. kazao je Ružić. On je napomenuo da je kultura važna i da se država stvara usloveda brine o ustanovama kulture.

- Srbija neće odustati od očuvanja baštine, kulture, jezika pisma i muzike poput ove koju ćemo slušati večeras. To ćmo potvrditi aktivnostima na nivou čitave Vlade. Za to su nam potrebni ljudi koji baštine i promovišu vrednosti naše kulture. Zato se zahvaljujem udruženju "U ime živih" koji su organizovali večerašnji koncert - zaključio je Ružić.

#Branko Ružić

#Hram Svetog Save

#koncert

'