AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali povodom pisanja određenih medija da su zaustavljeni radovi na Beogradu na vodi, da se Arapi povlače, da nema više novca, da su radovi obustavljeni, da će dochi Kinezi i preuzeti projekat, naglašava da ništa nije tačno, a da građani i svako ko dođe u naš grad može da siđe do Sava promenade i da se uveri da sve funkcioniše.

-Ništa od toga nije tačno. Sit sam tih laži koje slušamo već dve ili tri godine unazad. I kada se krenulo sa tim projektom pričalo se da je to pusti san jednog čoveka i da se to nikada neche desiti... -  rekao je gradonačelnik.

-Kada smo krenuli u ovaj projekat nisu verovali, pričali su da je lažan i sporazum sa Arapima, dok ga nismo javno objavili. Na gradilištu radi oko 700 radnika, na prve dve kule do oktobra bićr gotova fasada, a u aprilu naredne godine očekujemo prve stanare - istakao je Mali u Nacionalnom dnevniku na TV Pink.

Foto: Printscreen

Kako naglašava, grade se još dve stambene kule temeljna ploča je već gotova.

-Za veliki tržni centar gotovi su šipovi i kreće temeljna ploča da se radi ovog meseca. Za veliku kula Beograd šipovi će biti gotovi do kraja ovog meseca, a u oktobru ili novembru kreće da se radi temeljna ploča - rekao je Mali.

On je podsetio da je pre par nedelja otvorio kaskadne terase na Savskoj promenadi da bi građani Beograda mogli da dođu skoro do obale i kako bi se Beograd zaista "vratio" na obale dve reke.

-Beograd će sa Beogradom na vodi imati lepši deo grada nego što Moskva  ima Moskvu siti koji je najlepši i najmoderniji deo Moskve -  ocenjuje gradonačelnik i dodaje da će naš grad imati jedan od najlepših i najmodernijih delova grada kao malo koja metropola u svetu.

Smanjen broj nezaposlenih u Beogradu

Mali napomenuo da će veliki tržni centar na kraju Knez Mihajlove, u Rajićevoj ulici biti otvoren 14. septembra, a istog dana će biti, kako je naglasio otvoren i tržni centar u Lazarevcu - Stop šop.-U Beogradu nikada više gradilišta nije bilo i nikada nije bilo više zaposlenih u Beogradu - naglasio je Mali dodajući da je u junu bilo samo 92.000 nezaposlenih u glavnom gradu, što nije bio slučaj u poslednjih 10 godina. -To pokazuje koliko je opravdano da se borite za svako gradilište, za svako novog zaposlenog i svaku novu investitciju - istakao je gradonačelnik. Međutim, kako je naveo, loše i dobra stvar je što građevinska industrija više nema slobodnih radnika.

-Mogu pojedini da napadaju i pričaju šta god hoće, ali da se naša građevinaska industrija i privreda Srbije pokrenula sa tim projektom - ocenio je on.

Foto: Printscreen

Mali je istakao da je Beograd na vodi najveće gradilište u Evropi u ovom trenutku. On je potvrdio da u tom delu grada postoje podzemne vode, jer se nalazi pored reke, napominjući da postoji bezbroj najsavremenijih tehnika i tehnologija koje se koriste za izgradnju objekata pored obale reke, kao i da u ovom projektu učestvuju i američke i britanske firme.

#Beograd na vodi

#Siniša Mali

'