AKTUELNO

Radovi na svim gradilištima u Beogradu teku jako dobro i radi se punom parom, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i pozvao građane na strpljenje i korišćenje javnog prevoza kako bi se izbegle gužve u gradu.

Vesić je rekao da je počeo zimski red vožnje javnog prevoza, tako da je na ulicama 1.263 vozila plus 11 vozila u rezrevi.

"Molim građane da koriste više javni prevoz, da koriste uputstva koja mogu da dobiju na sajtu Skupštine grada i preko medija, da izbegavaju najugroženije tačke. Radovi moraju da se obave. Ovo su veliki radovi, ne mogu da se završe za mesec dana ili dva, ali naprosto naše ulica, ne samo ove koje sada radimo, su u tako lošem stanju da moraju da se obnove i urede", kaže Vesić.

Naveo je da su neke tramvajske linije morale da budu ukinute, kao što su one preko Slavije gde se rade šine, a nadomestiće se drugim vidovima prevoza.

Stefanović sa decom stradalih pripadnika MUP-a

Savetovao je vozače da izbegavaju najurgentnije tačke, da traže alternativne pravce koji su inače ponuđeni na sajtu Skupštine grada, da pokušaju da izbegnu sam centar grada, da parkiraju po obodima centra grada i koriste javni prevoz koji jako dobro funkcioniše.

"Obezbedili smo da prevoz može da funkcioniše i kroz ove ulice gde se radi", rekao je Vesić.

Na taj način, dodao je, građani mogu da poštede i sebe i druge gužvi, a nastojaće se da se radovi obave što brže i kvalitetnije na opšte zadovoljstvo svih.

Očekuje se, kaže, da će svi radovi na obnovi ulica biti završeni tokom jeseni kao što je i obećano.

Vesić je naveo da će Slavija biti završena do 16. novembra, Bulevar oslobođenja do 22. oktobra, a Brankov most takođe tokom novembra.

#Beograd

#Goran Vesić

'