AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetito je danas u Majdanpeku renoviranu zgradu u kojoj su smeštene Gimnazija "Mile Arsenijević Bandera" i Tehnička škola.

Ukupna vrednost radova je 1,2 miliona evra. Na zgradi u kojoj se nalaze obe škole, urađena je fasada, zamenjena kompletna stolarija, nabavljena nova oprema i inventar, a zamenjen je i sistem grejanja pa će se učenici ubuduće, umesto na mazut, grejati na pelet.

Vučić  je u razgovoru sa učenicima Tehničke škole u Majdanpeku, koja je zajedno sa Gimnazijom "Mile Arsenijević Bandera" smeštena u renoviranoj zgradi, da im znanje niko ne može oduzeti.

Predsednik je učenicima Četvrtog razreda Tehničke škole, ekonomski smer, rekao da je država uložila 1,2 miliona evra u zgradu škole, i poručio im da izaberu sami šta će da studiraju.

Foto: Pink.rs

Kaže da je čuo u Engleskoj da 40 odsto motivacija učenika može biti veća kada je škola lepo opremljena i kada uče iz kvalitetnih udžbenika.

Foto: Tanjug

Rekao je mladima da razmišljaju kako mogu da doprinesu društvu i dodao da su obično najbolja rešenja ona koja zahtevaju mnogo truda i rada, a ne laka.

Na zgradi u kojoj se nalaze obe škole, urađena je fasada, zamenjena kompletna stolarija, nabavljena nova oprema i inventar, a zamenjen je i sistem grejanja pa će se učenici ubuduće, umesto na mazut, grejati na pelet. U holu škole postavljena je izložba fotografija koja prikazuje kako je škola izbgledala ranije.

Obe škole pohađa ukupno oko 400 učenika.

Foto: Pink.rs

Inače Vučić je seo u zadnju klupu kada je došao da razgovara sa učenicima. Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, koji je, takođe, posetio školu u Majdanpeku, rekao je da deca ne bi trebalo mnogo da čitaju, već više da imaju praksu.

Na to mu je predsednik Vučić poručio da polazi verovatno od sebe i da bi deca trebalo da imaju teoriju i praksu. Pošto je Drobnjak posle toga seo pored njega, Vučić je ustao, i u šali, kazao da je "uvek bežao od takvih".

Foto: Pink.rs

Nakon razgovara sa učenicima Vučić je obišao fiskulturnu salu, gde je odigrao stoni tenis sa đacima. U poseti školi u Majdanpeku nalaze se i ministar obrazovanaj Mladen Ssarčević, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Foto: Tanjug

- Razliku vidite, posle 41. godine objekat je obnovljen. Prva obaveza je da radite i učite marljivije, a druga da ga čuvate, kako ne bi izgledao kao što je izgledao juče. Neko posle vas treba da ide u ovu školu, Majdanpek treba da se razvoija. Tražim od vas da učite, radite, budete odgovorni i slušate nastavnike, a mi ćemo gledati da popravljamo uslove u kojima radite - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da će zaposleni u prosveti uskoro imati veće zarade, ne dovoljno, ali značajno veće.

#Aleksandar Vučić

#škola

'