AKTUELNO

U okviru gradske akcije uređenja fasada, garaža u Masarikovoj ulici počela je uređenje skoro 2.000 kvadratnih metara uličnih, bočnih i dvorišnih fasada, a kako je najavio gradski menadžer Goran Vesić, uskoro bi sva preduzeća mogla dobiti obavezu da obnavljaju svoje fasade.

Obnovu fasade Vesić je danas obišao u društvu direktora "Parking servisa" Andrije Ccupkovića i tom prilikom pozvao i druge institucije da urede svoje fasade kao što to radi gradska uprava.

Prvo preduzeće koje se pridružilo akciji, kaže Vesić, upravo je Parking servis, koji osim garaže u Masarikovoj, sređuje i garaže na Zelenom vencu i Obilićevom vencu.

"To znači da će uz ovih 2.000 kvadratnih metara, Parking servis srediti ukupno 8.000 kvadratnih metara fasade", kaže Vesić. On je podsetio da je u gradu, od 180 garaža za koje je planirano da se urede, renovirano njih 120, a ostatak će biti sređen do kraja godine.

Novih 10 zglobnih autobusa od danas krstari Beogradom

"Naredne godine sredićemo još 200 garaža. To je veliki posao koji se nije radio decenijama", najavio je gradski menadžer.

Do kraja godine, rekao je Vesić, pravilnicima će biti uređene obaveze javnih, državnih i privatnih preduzeća da svakih nekoliko godina uređuju svoje fasade.

"Ne može samo grad i građani da uređuju svoje fasade, mora da postoji obaveza preduzeća da to rade. Ako hoćemo da sredimo grad, moraju svi da se uključe", ističe.

U narednih nekoliko dana, kaže, u garaži u Masarikovoj će biti instalirana nova stanica za plaćanje platnim karticama, čiji je nedostatak bio jedan od problema u Parking servisu.

Parking servis je u okviru gradske akcije uređenja fasada, tokom ove i prošle godine, izgradio nove fasade na garažama "Zeleni venac" i "Obilićev venac", dok će garaža u Masarikovoj "novi izgled" dobiti početkom oktobra.

U ta tri objekta ukupno je izgrađeno i rekonstruisano 43.000 kvadratnih metara parking prostora, a zamenjeno je i uređuje se 8.500 metara kvadratnih fasada.

#Garaža

#Obnova

'