AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je sa ambasadorom Južne Koreje u Srbiji Juom Deđonom razgovarao o unapređenju odnosa Beograda i Seula, uoči zvanične posete delegacije Beograda južnokorejskoj prestonici krajem meseca.

Gradonačelnik Mali je naglasio da dve prestonice imaju potencijala da sarađuju u oblasti ekonomije i investicija, kulture, ali i da je neophodno bolje povezati dva naroda kako bi se dodatno podstakao turizam, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

On je istakao da Beograd od Seula može mnogo da nauči po pitanju urbanizma i upravljanja saobraćajem i da će prilikom zvanične posete tom gradu predstaviti projekte i privredne potencijale Beograda.

Vesić: Spavali i nisu primetili da se grad uređuje četiri godine

Mali je rekao da je ekonomski razvoj Seula impresivan, a ambasador je istakao da je siguran da će Beograd i Srbija upravo biti takvi za 10 godina.

Sagovornici su se saglasili da su Beograd i Seul prirodni partneri u svakom smislu, s obzirom na to da su oba glavna grada imala burnu istoriju i tešku geopolitičku situaciju. Gradonačelnik Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević boraviće u zvaničnoj poseti Seulu 30. i 31. avgusta.

Tom prilikom, gradonačelnik Beograda će sa gradonačelnikom Seula Parkom Vonsunom potpisati memorandum o razumevanju - o prijateljskoj razmeni i saradnji između Beograda i Seula, navedeno je u saopštenju.

#Beograd

#Siniša Mali

'