AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 22. avgust.

VREMENSKA PROGNOZA

Prema prognozi republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će posle sunčanog jutra biti promenljivo oblačno. Duvaće slab i umeren, na istoku jak i severozapadni vetar.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS je od početka godine kupila na međubankarskom deviznom tržištu ukupno 845 miliona evra i prodala 345 miliona evra, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa. Dinar će zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,3925 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Povoljne vremenske prilike i umerene dnevne temperature, koje se prema najavama meteorologa očekuju u toku današnjeg dana, olakšaće vožnju i doprineti boljoj prohodnosti puteva.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Tokom prethodne noći Hitna pomoć je intervenisala 75 puta od toga 10 puta na javnom mestu. Noć u Beogradu protekla je mirno i bez saobraćajnih udesa. Lekari savetuju da građani prilagode aktivnosti godinama, kao i da pacijenti razmišljaju o tome da bol predstavlja upozoravajući simptom i da se jave lekaru, kao i da shodno godinama, genetici, faktorima rizika odlaze na sistematske preglede, rana dijagnostika znači isceljenje ili dugotrajno preživljavanje. Lekari takođe preporučuju šetnje, a dobri krvni sudovi osnova zdravlja

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Informacije

#Lekar

#Savet

'