AKTUELNO

Nestabilne vremenske prilike očekuju se sve do sredine naredne sedmice.

Nakon sunčanog i toplog dana, Republički hidrometeorološki zavod izdao je na svom sajtu hitno obaveštenje. Naime, već večeras u Srbiju stižu nepogode.

Veliko nevreme praćeno gradom i kišom već je zahvatilo Trstenik sa okolinom, javili su beogradski mediji. Kiša je počela da pada nešto posle 15 časova, a grad veličine manjeg lešnika pogodio je centar opštine na Zapadnoj Moravi. Još je rano za procenu eventualne štete, posebno na bogatim oranicama u trsteničkom kraju.

U istočnoj Srbiji, u oblasti Homoljskih planina (Majdanpek - Žaguibica) moguća je pojava jakih pljuskova i lokalno grada sa tendencijom sporog premeštanja ka Beljanici.

Pročitajte još: Danas se svim muškarcima ostvaruje jedna želja: Uradite ovo i SEDAM SPAVAČA će vam pomoći

Prema prognozi za naredne dane, sutra i prvog dana vikenda očekuje se veoma toplo i sunčano vreme. Međutim, već u subotu uveče i tokom noći stiže obrt.

Prvo na severozapadu, a u nedelju i u ostalim krajevima očekuje se zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uz jak severozapadni vetar. Zbog mogućih nepogoda, na snazi će biti narandžasti meteo alarm.

Foto: RHMZ

U ponedeljak se očekuje oblačno i sveže vreme, na severozapadu prestanak padavina, a u ostalim krajevima još je moguća povremena kiša.

U utorak još ponegde na istoku i jugu Srbije uz promenljivu oblačnost kiša i kratkotrajni pljuskovi, a zatim pretežno sunčano uz porast temperature.

Foto: RHMZ

#Kiša

#Nevreme

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'