AKTUELNO

Vaterpolisti Portorika učestvuju na Svetskom juniorskom prvenstvu, koje se održava u Beogradu.

Vaterpolo reprezentacija Portorika koja u Beogradu učestvuje na Svetskom juniorskom vaterpolo prvenstvu - obišla je danas decu u Zvečanskoj - Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Nakon jutrošnje utakmice sa Rusijom, ekipa na čelu sa selektorom Žan-Pjer Muhikom obradovala je najmlađe igračkama, slikovnicama, bojicama i odećom sa Kariba.

Foto: Promo

Tokom posete njegovih reprezentativaca deci bez roditeljskog staranja koja imaju specijalne potrebe, a u tom domu Zvečanske ih je oko 200 od kojih najmlađe ima tek šest dana, Muhika je izjavio: "To je dragoceno i dirljivo iskustvo za naše igrače što su posetili instituciju takve vrste i iz prve ruke imali priliku da se druže i igraju sa decom i još više cene sve što imaju."

Ovo je prvi put da jedan nacionalni tim iz Portorika i SAD u Srbiji posećuje ustanovu poput Zvečanske.

Foto: Promo

To je nastavak saradnje sa Zvečanskom, započete pre 14 godina kada su dvojica mladih Portorikanaca sa svojim saigračima iz SAD bili u Beogradu na razmeni s vaterpolo klubom Partizan.

Portoriko je, uz domaćine Srbiju, jedna od 20 ekipa koja učestvuje na svetskom juniorskom šampionatu koje se održava na otvorenom bazenu Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" do nedelje 13.avgusta.

#deca

#vaterpolo

'