AKTUELNO

Astmatičari i srčani bolesnici najviše tražili pomoć lekara.

Tokom noći u Beogradu su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe, dok je jedna osoba pala sa visine, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U ulici Mileve Marić Ajnštajn oko 23:50, sa visine od oko četiri metra pao je muškarac (40), koji je sa povredama glave i grudnog koša prevezen na reanimaciju u Urgentni centar.

U saobraćajnoj nezgodi koja se oko 20:25 sati dogodila u Ustaničkoj ulici, ortopedske povrede zadobio je muškarac od 35 godina i on je prevezen na Institut za ortopediju na Banjici.

Na uglu Cvijićeve i Bulevara Despota Stefana oko 21 sat lakše je povređen pešak, muškarac (43) i on je prevezen u Urgentni centar.

Oko 23:16 sati u Avalskoj ulici kod skretanja za Riipanj dogodio se još jedan udes u kome na sreću niko nije bio povređen.

Ekipe  Hitne pomoći tokom noći su imale 105 intervencija od kojih 24 na javnom mestu.

Pomoć lekara noćas su najviše tražili srčani bolesnici sa bolom u grudima, astmatičari i psihijatrijski bolesnici.

Savet lekara

Treba izbegavati izlaganje suncu u najtoplijem delu dana od 10 do 16 sati, ako neko mora da izađe, obavezno da kožu zaštiti kremom i da stavi šešir na glavu. Flašica sa vodom je neophodna zbog najavljenih visokih temperatura. Kožu treba namazati kremom sa zaštitom od UV zraka. Bez preteranog fizičkog napora, a hronični bolesnici da redovno uzimaju terapiju. Ko kreće na put, treba da bude odmoran i naspavan, a zbog vrućine treba praviti češće pauze i piti vodu.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

'