AKTUELNO

Novi objekat biće najveći naučnostraživački centar na ovim prostorima, i zauzimaće prostor od 30.000 kvadrata.

Novi Muzej Nikole Tesle biće izgrađen na mestu stare električne centrale na Dorćolu, prenose Novosti, a gradski menadžer Goran Vesić kaže da je to nacionalni projekat značajan za Srbiju.

Ministarsku radnu grupu za taj projekat formirala je Vlada Srbije, kojoj je predsedavao tadašnji premijer Aleksandar Vučić, koji je i podržao čitav projekat, a na čelu te grupe nalazi se potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, a zamenik predsednika je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Foto: Promo

Grad Beograd je, kazao je Vesić za "Večernje novosti", zahvalan vladi koja je odlučila da oformi i pripremi sve što je neophodno za raspisivnaje međunarodnog tendera na kome ćemo dobiti investitora.

Foto: Promo

- Konačeno će Muzej, koji godišnje ima oko 100.000 posetilaca, dobiti novu zgradu. Stara centrala, koja je pocela sa radom 6. oktobra 1893. godine, pravo je mesto za dom Nikole Tesle - rekao je Vesić.

Novi objekat biće najveći naučnostraživački centar na ovim prostorima, i zauzimaće prostor od 30.000 kvadrata, a osim muzejske postavke na tom mestu biće smešteni biblioteka i naučni kampus za studente i profesore iz celog sveta, piše list.

Koordinaciono telo zaduženo za projekat trenutno je u fazi potrage za investitorom, a na sastanku tog tela precizirani su detalji izgradnje, uključujući procedure, dokumentaciju i dinamiku realizacije.

Pročitajte još: PINK MEDIA GROUP i ove godine poslala DECU NA LETOVANJE: Osmeh na licima mališana, bezbedno i sigurno stigli!

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da je glavni cilj je da se do kraja godine izabere investitor i dodaje da je na sastanku predloženo i da se, kao prateći sadržaji, na prostoru predviđenom za muzej izgrade i drugi objekti poput centra za promociju nauke, mlade talente, informacione tehnologije i genetički inženjering.

#Goran Vesić

#Nikola Tesla

#muzej

'