AKTUELNO

Poslovodstvo Fijata je uvažilo zahteve radnika iz Kragujevca i ponudilo povećanje plata za devet odsto, javila je jutros Radio-televizija Srbije

Važna vest za sve radnike fabrike Fijat u Kragujevcu jeste da je u ponudi koja je dostavljena predstavnicima radnika, a koja će danas biti prosleđena zaposlenima u kompaniji Fijat, navodi se da će plata radnicima biti povećana za devet odsto, što znači da će bruto osnovica sa sadašnjih 38.500 iznositi oko 42.000 dinara.

NORMALIZOVAN SAOBRAĆAJ! Horgoš satima bio BLOKIRAN, udarni talas je prošao

Ova povećanja će biti realizovano iz dva puta, tri odsto sada a još šest odsto početkom naredne godine. Radnicima će takođe biti isplaćen bonus efikasnosti, a biće im plaćeni i dodatni troškovi prevoza.

Sutra potpisivanje sporazuma

Poslovodstvo i predstavnici Samostalnog sindikata zaposlenih u kompaniji Fijat sutra će potpisati sporazum u Vladi Srbije, čime će i formalno biti postignut dogovor o uslovima nastavka rada u toj kompaniji. Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije potpisivanju sporazuma prisustvovaće premijerka Ana Brnabić i ministar privrede Goran Knežević.

Skupština Samostalnog sindikata zaposlenih u kragujevačkom Fijatu prihvatila je sinoć zvaničnu ponudu rukovodstva kompanije na zahteve štrajkača koji su bili u generalnom štrajku od 27. juna do 18. jula.

#Fijat

#Kragujevac

'