AKTUELNO

Procedura je potpuno jednostavna, dovoljno je samo da se prijavite - evo i kako!

Od 8. jula počinje primena odluke o isplati jednokratne pomoći od 10.000 dinara svim porodiljama u Beogradu, bez obzira na njihov radni status, rekla je vršilac dužnosti gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, a preneo je gradski servis "Beoinfo".

Nataša Stanisavljević je izjavila da za jednokratnu pomoć mogu da apliciraju i zaposlene i nezaposlene porodilje bez obzira koliko dece imaju, a da će ta odluka stupiti na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom listu Grada Beograda, odnosno 8. jula.

Foto: Pixabay.com

- Zahtevi se podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, a potrebna je samo lična karta i izvod iz matične knjige rođenih za dete, čime je ceo proces umnogome pojednostavljen - rekla je Stanisaljević.

Ona je podsetila da je prošle godine u Beogradu rođeno 17.649 beba, kao i da je oko 3.500 porodilja apliciralo za neku od pomoći grada.

Pročitajte još: Odlični uslovi, a ne treba vam ni fakultet: PLATA VEĆA OD PROSEČNE - ovo je sve traženiji posao u Srbiji!

- Govorimo o 14.000 do 15.000 žena koje će po prvi put dobiti pomoć grada - rekla je Stanisavljević i podsetila da nezaposlene porodilje sa porodičnim prihodima manjim od 10.000 dinara po članu domaćinstva mogu podneti zahtev i za pomoć od 25.000 dinara.

Gradska sekretarka je istakla da su rebalansom budžeta grada obezbeđena potrebna sredstva i da pomoć bude isplaćivana bez zakašnjenja.

#Novac

#Pomoć

#porodilja

#trudnica

'