AKTUELNO

U pitanju je jednokratna pomoć za određenu kategoriju građana.

Od naredne sednice Skupštine grada, svaka porodilja iz Beograda dobiće jednokratno 10.000 dinara jednokratne pomoći, oko 508 miliona dinara potrošiće se za asfaltiranje nekategorisanih puteva u prigradskim opštinama, a 1,3 milijarde biće uloženo u obrazovanje, izjavio je gradonačelnik beograda Siniša Mali.

Zbog smanjene nezaposlenosti, prihodi od poreza na dohodak su veći za oko 2,3 milijarde dinara. Dodatnih 716 miliona uspeli smo da uštedimo, jer smo postigli neverovatno dobar dogovor sa EBRD, koji je sa naših prethodnih dugovanja skinuo kamatu sa 3,2 na dva odsto, rekao je Mali

Višak novca u budžetu biće preusmeren na investicije, socijalnu, infrastrukturu, obrazovanje, kulturu, sport i zdravstvo.

Pročitajte još: CRNOGORSKI NASTAVNIK OBORIO OSNOVCE: Nećete verovati iz kog predmeta moraju na POPRAVNI (FOTO)

Na osnovu nove projekcije budžeta, znatan deo novca ide u drumsku infrastrukturu. Sedam prigradskih opština podeliće 508 miliona da asfaltiraju makadamske puteve, naveo je Mali. Deo obezbeđenih sredstava usmeren je na poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga. Za 48 miliona biće kupljeno pet sanitetskih vozila za bubrežne bolesnike. A u planu je kupovina i tri rendgen aparata.

Deo ušteđenog novca (oko 16 miliona) odvojiće se i za aktivnosti Crvenog krsta. U planu je izgradnja dva kluba za stara lica i dva dnevna boravka za decu ometnu u razvoju (Palilula i Sopot). Sekretarijat za kulturu rasporediće dodatnih 62 miliona.

#Novac

#Pomoć

#porodilja

'