AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je veliki broj predloženih urbanističkih planova dokaz da aktuelna gradska vlast stvarno radi, te da se zahvaljujući tim planovima Beograd razvija, a u gradu je aktivno skoro 600 gradilišta.

Na početku sednice odbornici razmatraju nekoliko planova detaljne regulacije, a opozicija je kritikovala što je dnevni red dopunjen u nekoliko navrata, sa nekoliko predloga planova detaljne regulacije, te da odbornici ne znaju šta je na dnevnom redu.

Vesić je odgovarajući na te kritike, rekao da je jedan od razloga za to što aktuelan saziv Skupštine grada stvarno radi.

On je istakao da je aktuelna gradska vlast usvojila skoro 160 planova detaljne reguloacije i sličnih akata, dok se do 2012. godine usvajalo svega desetak planova godišnje.

-Kada smo pobedili na izborima 2014. godine, zatekli smo pokrivenost Beograda urbanističkim planovima 33 odsto, a danas je preko 65 odsto. Nadamo se da ćemo do kraja mandata imati pokrivenost preko 75 odsto. To govori koliko se radi i koliko ozbiljno radimo - rekao je Vesić.

UŽIVO! DIREKTNA LINIJA SA PUTINOM: Stiglo dva miliona pitanja (VIDEO)

On je istakao da je kao poslednica tog ozbiljnog rada od 1. januara do 10. juna ove godine izdato građevinskih dozvoila za gradnju više od 567.000 kvadrata.

Za celu prošlu godinu je izdato građevinskih dozvola za izgradnju 630.000 kvadrata, pa se nadležni nadaju da će već početkom jula biti izdato dozvola za gradnju kvadrata, koliko za celu 2016. godinu.

-Zato imamo skoro 600 aktivnih gradilišta i konačno se Beograd razvija i zato na svakoj sednici imamo nove i nove planove - rekao je Vesić.

On je naznačio da nadležni moraju da rade brzo da bi ispravili sve što je bilo loše do 2012. godine.

-Tada se dozvole maltene nisu izdavale, a usvojiti plan regulacije bilo je ravno naučnoj fantastici - rekao je Vesić.

On je dodao da je svaki plan pretpostavka da u gradu može legalno da se gradi.

- Zato imamo gradilišta na sve strane i zato se u Beorgadu radi na sve strane - rekao je Vesić

#Goran Vesić

#planovi

'