AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za osmi novembar.

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti oblačno vreme sa kišom, u južnim krajevima i sa pljuskovima sa grmljavinom. Više padavina se očekuje u prvoj polovini dana u centralnim, jugozapadnim, južnim i istočnim krajevima.

Republički hidrometerološki zavod (RHMZ) upozorava da se tokom pre podneva očekuju obilne padavine sa količinom od 20 do 40 milimetara kiše, a u jugozapadnim, južnim, istočnim i jugoistočnim i centralnim krajevima i više do 60 milimetara za 12 sati.

Foto: foto: Andrej Nihil

Kurs Narodne banke Srbije

Narodna banka Srbije intervenisala je danas na međubankarskom deviznom tržištu kupovinom 10 miliona evra, kako bi omogućila normalno funkcionisanje deviznog tržišta, ali će i pored toga dinar sutra oslabiti za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,1412 dinara za evro, objavila je NBS.

Foto: Foto: Pixabay.com

Stanje na putevima

Iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) upozoravaju vozače na veći oprez zbog oštećenja na kolovozu u vidu rupa ili kolotraga jer su slabo vidljiva, a predstavljavaju opasnost u vožnji jer su ispunjena vodom.

Na pojedinim deonicama mogući su i odroni, pa bi trebalo smanjiti brzinu, najviše na deonicama duž stenskih useka i klisura.

Foto: Foto: Beta

Savet lekara

S obzirom na pad temperature, jako je važno obući se adekvatno. Stopala treba zaštititi od kiše toplom obućom koja ne propušta vodu, a iz kuće ne izlaziti bez kišobrana.

Uzimati što više minerala i vitamina, kako bi se ojačao organizam, a prostorije u kojima boravite provetravati što češće, kako bi se smanjila mogućnost nastanka i širenja respiratornih infekcija.

Trudite se da vam raspoloženje, i pored sumornog dana, bude odlično, a doktorka Nada Macura zato predlaže slušanje muzike.

Foto: Pixabay.com

I. P.

'