AKTUELNO

Najavljene su brojne rekonstrukcije u glavnom gradu.

Ove nedelje počinju pripremni radovi na rekonstrukciji Brankovog mosta, koja je vredna 210 miliona dinara, a za šest meseci imaćemo potpuno obnovljen most koji će biti siguran za pešake, bicikliste i za saobraćaj, kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- To je za nas veoma važan projekat, obećanje koje smo dali... Kroz uštede u budžetu našli smo prostora, izdvojili 210 miliona dinara - rekao je Mali.

Foto: Wikipedia

Obnova je, kaže, neophodna kako bi se konačno leva strana mosta, gledano ka Novom Beorgadu, potpuno obnovila, otvorila za pešake i bila sigurnija za saobraćaj.

- Koristimo svaku mogućnost da obnovimo ono što je oštećeno, a Brankov most je jedan od tih primera, i za šest meseci biće potpuno obnovljen i suguran za sve učensike u saobraćaju - rekao je Mali.

Pročitajte još: Vesić na gradilištu Ikee: Sve će biti spremno za 10. avgust

Prema planu, kolovoz na levoj strani mosta neće biti u potpunosti zatvoren, a tokom radova biće zamenjena 432 metra staze sa ogradom, ivičnjak, ograda će biti demontirana, sanirana i ponovo ugrađena, ali na visinu od 1,2 metra zbog biciklista.

#Brankov most

#Rekonstrukcija

#Siniša Mali

'