AKTUELNO

Potrebno je da se utvrdi da je vraćanje u domove sigurno i bezbedno, a nadležne službe će učiniti sve što mogu da se to desi što ranije, poručio je ministar.

Obilne padavine i nevreme pogodili su pojedine delove Srbije, a najteža situacija bila je u Vršcu, gde je nastradala jedna starica, poplavljeno je više desetina kuća, a evakuisano je 150 ljudi.

Foto: Privatna arhiva

U ugroženim područjima su žandarmerija, vatrogasci, policija, crpi se voda iz kuća.

Kako javlja naš reporer sa terena, situacija je od jutros stabilna, pripadnici Sektora za vanredne situacije, lokalne službe pomažu ugroženom stanovništvu, pumpe su na terenu i crpi se voda.

Pročitajte još: U Vršcu i okolini evakuisano 150 ljudi

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je za televiziju Pink da je tokom noći zbrinuto 79 osoba i da su svi medicinski zbrinuti.

- Na terenu su bili pripadnici Sektora za vanredne situacije, socijalni radnici, Žandarmerija. Svi građani su sigurni i imaju krov nad glavom dok se situacija ne smiri - poručio je Vulin.

Za ugrožene je obezbeđena humanitarna pomoć u vidu hrane, ćebadi i, kako je istakao, država se pobrinula za svoje građane.

Foto: TV Pink

Evakuisani će, kako je najavio, biti vraćeni svojim domovima kada se za to steknu uslovi.

- Bitno je da se voda povuče, da se uradi dezinsekcija i deratizacija, a zatim će nadležne službe proceniti štetu - rekao je Vulin.

Voda se već, kako je istakao, povlači, a službe treba da se pobrinu da niko ne bude ugrožen, nakon čega će biti moguće da se vrate kućama.

#Aleksandar Vulin

#Evakuacija

#Nevreme

#Vršac

'