AKTUELNO

Hronični bolesnici teško podneli noć.

Tokom noći u Beogradu se dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno 14 osoba, među kojima i jednogodišnje dete, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U teškom udesu koji se dogodio oko 21:25 časova na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve, povređeno je pet osoba, a intervenisale su tri lekarske ekipe.

Prva ekipa je prevezla na VMA muškarca od oko 55 godina, sa višestrukim povredama glave i bez svesti. Druga lekarska ekipa je zbrinula tri muškarca od 25, 26 i 29 godina, i prevezla ih na VMA, dok je treća lekarska ekipa u istu ustanovu prebacila ženu od 70 godina.

Na auto-putu ka Zagrebu, kod Franša, oko 21:41 sati , u udesu je povređeno dete od godinu dana, koje je prevezeno na Institut za majku i dete, dok je otac (34), prevezen na VMA.

U udesu koji se dogodio oko 19:33 časova na uglu ulica Viktora Starčića i Ljiljane Krstić povređeni su muškarac (54) i žena (46) , koji su zbrinuti na mestu i dobili su uput.

Na Ibarskoj magistrali kod petlje Orlovača oko 20 časova, u saobraćajnoj nezgodi povređena su dva muškarca od 23 i 39 godina, od kojih je prvi prevezen na VMA, a drugi zbrinut na mestu.

U nezgodi koja se dogodila oko 22 časa u Bulevaru Milutina Milankovića povređen je muškarac od oko 40 godina i on je prevezen na VMA.

Na auto-putu za Zagreb, u smeru ka aerodromu, oko 23:28 sati povređene je muškarac (58) i on je prebačen na VMA.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila pola sata posle ponoću na uglu trgovačke i Vodovodske ulice  na Čukarici, povređen je muškarac od oko 30 godina i on je prevezen na VMA.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

Ekipe Hitne pomoći noćas su imale 99 intervencija, od kojih 28 na javnom mestu.

Pomoć lekara su tokom noći najviše tražili hronični bolesnici.

SAVET LEKARA

Danas će biti prijatniji dan, pa bi bilo lepo prošetati i boraviti u prirodi. Treba poneti kišobran. Unositi što više tečnosti, uzimati vitamine, a hronični bolesnici da se ne izlažu preteranoj fizičkoj aktivnosti.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'