AKTUELNO

Jedna Kragujevčanka imala je velike muke nakon preuzimanja zdravstvene knjižice.

Kada se Kragujevčanka Milica prošle godine udala i preuzela prezime Lawrence, nije ni slutila kakve je muke očekuju sa vađenjem isprava - u to se uverila kada joj je stigla zdravstvena knjižica.

Kako ćiriličnim slovima napisati strano prezime, pravi je izazov kada su u pitanju isprave, sudeći po iskustvu Kragujevčanke Milice Lawrence, koja je pre nekoliko dana podigla zdravstvenu knjižicu, za koju iz šale kaže da može samo da je proda.

Njeno prezime na knjižici napisano je ćirilicom, uz jedno latinično slovo.

Foto: Privatna arhiva/Pink.rs

- Preuzela sam zdravstvenu knjižicu na poslu i nisam je ni pogledala dok nisam stigla kući. Definitivno ću morati da je radim ponovo, iako sam tražila da mi urade na latinici - priča Milica.

OČEKUJE NAS JAKO NEVREME! U većem delu zemlje proglašen NARANDŽASTI METEO ALARM! SPREMITE SE!

Ovo je bila prva greška na njenim dokumentima, ali ,kako sama ističe, ljudi u njenoj okolini su se žalili da imaju iste tipove.

- Kolegi su tri puta pravili grešku, ali i tri puta naplatili. Mom mužu su radili ličnu kartu na ćirilici, sa dva "v". Kada je intervenisao, dobio je ovo što sam sada ja dobila, tek iz treće su pogodili - kaže ona i dodaje da je objašnjenje uglavnom bilo da njihov sistem ne podržava latinično pismo.

N.P.

#Greška

#Slovo

#zdravstvene knjižice

'