AKTUELNO

Nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom očekuje se i tokom narednih pet dana.

Oluja koja rano jutros pogodila srpsku prestonicu paralisala je saobraćaj. Pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i na jugozapadu Srbije i u južnom Banatu. Vreme će danas biti oblačno i toplo, a najviša temperatura između 26 i 31 stepena. Slični vremenski uslovi biće i narednih dana.

Na snazi su žuti i narandžasti meteoalarm.

Žuti meteoalarm na snazi je u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, Šumadiji i pomoravlju, a narandžasti u zapadnoj Srbiji, jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbij

Upozorenje RHMZ će važiti tokom sledećih nedelju dana za područje cele Srbije - vreme će biti nestabilno sa uslovima za lokalno obilne padavine sa grmljavinom i gradom, do kraja sedmice uglavnom u centralnim i južnim delovima zemlje, a od ponedeljka i na području Vojvodine.

Foto: Beta

Vazdušna masa nad Balkanskim poluostrvom je veoma nestabilna, a priroda procesa koji dovodi do grmljavina i padavina koje izazivaju štetu, kao što je grad, nas onemogućava da nekoliko dana unapred precizno odredimo mesto ili grad u kome će padavine tog tipa biti najobilnije. Za sada upozorenje važi za centralne i južne krajeve zemlje, a od ponedeljka za celu državu", navode u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Tokom vikenda će maksimalna temperatura biti između 27 i 29 stepeni, što je manje nego prethodnih dana, ali će vlažnost vazduha biti visoka, te će vreme biti sparno i toplo, što će se pojačati početkom naredne sedmice.

#Kiša

#Prognoza

#Vreme

'