AKTUELNO

Na aerodromu Nikola Tesla juče ujutru došlo je do incidenta u kojem je povređen komunalni policajac. Njega je napao čovek koji obavlja nelegalni taksi prevoz i naneo mu lakše telesne povrede

Problem divljih taksista može se rešiti donošenjem novih zakonskih rešenja, smatraju sagovornici Pinka.

Zamenik šefa Komunalne policije Darko Dujović je govoreći o incidentu na beogradskom aerodromu rekoa da je osoba koja nelegalno obavlja taksi prevoz pokušala da preuzme straniku, usled čega je reagovao komunalni policajac.

Foto: Printscreen

- Nelegalni taksista ga je udario u glavu i to glavom i on je zadobio lakše telesne povrede. Policija je sprečila dalji napad, vezala ga i podvela u lokalnu policijsku stanicu – objasnio je Dujović ukazujući da je reč o nelegalnom taksisti koji je 124 puta kažnjavan do sada.

Dujović je najavio da će Komunalna policija zatražila da se promeni Zakon o prevozu u drumskom saobrćaju nije predvideo da komunalci mogu da obvaljaju kontrolu nelegalnih prevoznika, osim prema Pravilniku koji je doneo Grad Beograd.

On je ukazao da na aerodromu ima znatno manje nelegalnih taksista, a da su nekima nekoliko stotina puta izdavali prekršajne naloge.

Predsednik Udruženja taksista Srbije Aleksandar Bijelić smatra da bi problem nelegalnih taksista mogao biti rešen kroz novi Zakon o taksiju, kojim će komunalnoj policiji biti date i druge ingerencije.

Foto: Printscreen

Bijelić je ukazao da nelegalnih taksista ima i na autobuskoj stanici i da je problem koji traje već godinama, te da je neophodno i da bude promenjen Zakon o komunalnoj policiji.

Prema njegovim rečima, Zakon o taksiju bi propisao način na koji će taksisti moći da steknu licencu, ali i pod kojim uslovima će je izgubiti, na primer, ako ne izmiruje obaveze prem državi.

Stranke legalnog tasistu mogu prepoznati prema odgovarajućoj taksi tabili na kojoj piše TX, ali je najbolje telefonski rezervisati taksi vozilo.

#Aerodrom

#Taksi

'