AKTUELNO

Premijer i Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić provozao je ulicama Kragujevca novi model "fijata 500L". Društvo mu je tokom vožnje pravila Silvija Verneti, direktorka EMEA i FCA Srbija.

Premijer Srbije i novoizabrani predsednik prisustvovao je u Kragujevcu svečanosti povodom proizvodnje ovog novog modela. Vučić je pritiskom na taster pokrenuo novu proivodnu liniju.

Premijer Srbije je tom prlikom pozvao je građane da pomognu i Kragujevcu i radnicima tako što će da kupovati naš proizvod.

Vučić je, govoreći o novim investicijama, rekao da su pri kraju pregovori sa još dve nemčke i jednom italijanskom kompanijom, ali da je Fijat sada od presudnog značaja i da bez njega imali mnogo lošije rezultate.

FIAT znači tri odsto BDP i gotovo osam odsto izvoza za našu zemlju, rekao je Vučić, zahvalivši radnicima koji proizvodnjom fijat automobila u Srbiji čine da se ponose njihove porodice ali i cela Srbija. On je na promociji novog modela 500 L u fabrici u Kragujevcu rekao da je to "naš mali srpski automobil, koji proizvodimo u našem Kragujevcu". "To je naše delo", rekao je i poručio da bismo bez FIAT-a imali mnogo lošije razultate. "Hvala im na tome. Naše je da uradimo još više i napravimo još bolje za našu zemlju", rekao je Vučić i rekao

- Hvala im na tome. Naše je da uradimo još više, naše je da se takmičimo ko će uraditi bolje. Borićemo se za izvoz Fijata  - rekao je Vučić, ukazavši da će nastaviti da se bori za izvoz Fiata u Rusiju, te da veruje će to biti završeno do kraja godine, budućo da su završene dve runde tehničkih pregovora.

To je će, kako je dodao, značiti novu priliku za privlačenje i budućih investicija. - Posebno sam zdovoljan zbog uspeha i vrednog i marljivog rada naših radnika - istakao je premijer.

- Investitori mogu da računaju na najširu podršku Vlade Srbije. Sproveli smo oštre mere i uspeli smo Srbiju da uvedemo u red civilizovanih zemlja. Kragujevac neće ostati sam i neće biti dolina gladi, kako neki kažu, već moćan industrijski centar - poručio je Vučić.

Novi model fijata 500L će se od ove godine proizvoditi u kragujevačkoj fabrici.

Foto: Tanjug

Ovaj automobil će imati tri posebna identiteta koja pokrivaju sve potrebe.

Motori koji najviše odgovaraju posebnim potrebama kupaca izabrani su za različite identitete modela.

Foto: Tanjug

Linija benzinskih motora obuhvata 1,4-litarski 16V motor, sa 95 KS, 1,4-litarski 16V TJet, koji isporučuje 120 KS, kao i 0,9-litarski TwinAir (nije u ponudi u Srbiji), od 105 KS.

Svi motori u novom modelu u skladu su sa Euro 6 standardima.

Proizvodnja automobila fijat 500L počela je u Kragujevcu 2012. godine.

#Aleksandar Vučić

#Automobil

#Kragujevac

'