AKTUELNO

Direktor ovoe ustanove kaže da bolnica neće moći da funkcioniše, što će najviše štetiti pacijentima.

U ponedeljak u 10 časova izvršitelji će početi sa zaplenom imovine Kliničko bolničkog centra Dragiša Mišović, zbog nesporazuma u vezi sa delom zemljišta koje nije čak ni u njihovom vlasništvu, rekao je direktor ove ustanove profesor doktor Radisav Šćepanović.

- Izvršenje ne može da se zaustavi, mi smo sve rekli na sudu, da to nije naše odavno, da nikad nismo bili korisnici te zemlje, a oni su doneli takvu presudu, koju ne mogu ni da komentarišem - rekao je on.

Foto: Printscreen

Zaposleni, njih 1.200 su u šoku i najavili su da će telima braniti imovinu bolnice, koja samo može da se zatvori, ukoliko se zaplene aparati i vozni park.

Šćepanović je gostujući u jutarnjem proigramu Tv Pink rekao da se ipak nada da do zaplene imovine neće doći, jer u suprotnom bolnica neće moći da radi, a najviše će ispaštati pacijenti.

KBC “Dr Dragiša Mišović” na udaru je izvršitelja od aprila ove godine zbog 12 ari zemlje, u Kronštatskoj ulici broj 7 koje je pripadalo Beograđanki Simonidi Tanasijević.

Po pravosnažnoj presudi bolnica Simonidi Tanasijević, vlasnici zemljišta treba da plati naknadu u iznosu od 1,1 milion evra (111.5490.290,00 dinara).

Sporno je parče zemlje, 12 ari, koje je u oktorbu 1960. godine nacionalizovala država, a 1963. ga je KBC “Dr Dragiša Mišović ” kupio od Narodnog odbora Opštine Savski cenac i platio ga u tri rate. Sve bi bilo u redu da tu zemlju nije u međuvremenu promenilo još dva vlasnika. Prvo ga je od bolnice “Dr Dragiša Mišović” kupio Dom časnih sestara, koje su tu izgradile kuću, a zatim su 1992. tu zemlju prodale preduzeću “Koling”, koje je u stečaju i koje je i dan-danas upisano na toj parceli.

Foto: Printscreen

Postupak protiv bolnice pokrenut je 2011. godine. Vlasnica zemljišta, koja ju je dobila u nasledstvo od strica, dobila je pravosnažno slučaj na sudu i prošle godine je došlo rešenje o izvršenju. Bolnica je vlasnici isplatila tri miliona dinara a kako nisu imali više, računi bolnice su blokirani, pa su im u aprilu izvršitelji zakucali na vrata, a po imovinu dolaze u ponedeljak.

U međuvremenu, trebalo je na miran način da se reši spor. Pominjalo se i da će Simonida odustati od potraživanja, ali je očigledno došlo do novog preokreta, a na štetu bolnice.

Šćepanović je rekao da je razgovarao sa Simonidom, koja je takođe zdravstveni radnik, i koja je htela da odustane i da je bila zapanjena kada je shvatila da je njen bratanac u stvari i njen pravni zastupnik, pokrenuo postupak umesto države.

- On je izgleda i njen jedini naslednik- rekao je Šćepanović.

#Imovina

#KBC Dragiša Mišović

#Pacijent

#Zaplena

'