AKTUELNO

Reč je o jednokratnoj pomoći od 10.000 dinara.

Sve porodilje iz Beograda, koje imaju najmanje godinu dana prijavljeno prebilavište u prestonici, dobijaće jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, a odluka o tome biće predložena na sledećoj sednici Skupštine grada, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je istakao da su prioriteti grada socijalna zaštita i briga o onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji.

- Trudnice, porodilje, samohrani roditelji, deca i starija lica su u našem fokusu i na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju - rekao je gradonačelnik.

Mali je rekao da je grad finansijski stabilizovan, vraćena su sva zatečena dugovanja prema trudnicama, porodiljama i socijalno ugroženim grupama koje je ostavila prethodna gradska vlast, a koja su iznosila više od 500 miliona dinara.

- Danas se nijedan dan ne kasni sa tim obavezama, i sada, čim se pojavila mogućnost, isplaćujemo novu pomoć - rekao je Mali, prenosi Gradska uprava.

SAMOHRANI RODITELJI SU PRIORITET

On je dodao da se razmatraju i drugi vidovi pomoć, a jedan od prioriteta su i samohrani roditelji koji su socijalno ugroženi i kojima je potrebna pomoć.

- Cilj nam je da uvedemo i određene oblike pomoći za njih. Ovim merama pokazujemo da vodimo odgovornu socijalnu politiku, a sve zahvaljujući štednji i fiskalnoj konsolidaciji gradskog budžeta - rekao je Mali.

Istovremeno, kaže, ni najstariji nisu zaboravljeni, pa se broj klubova za najstarije povećava svake godine, a danas ih je 25.

- Za protekle dve godine otvoreno je njih pet, dva su kompletno renovirana pa penzioneri sa opština Barajevo, Zvezdara, Zemun i Rakovica imaju prvi put takve objekte. Do kraja godine biće otvorena još dva nova kluba", najavio je Mali.

#Beograd

#Novac

#Pomoć

#porodilja

'