AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas gradonačelnika grčkog grada Maratona koji mu je tom prilikom uručio priznanje "Ambasador Maratona".

Mali je rekao da je to priznanje velika čast, ali i obaveza za njega i Beograd.

-Istrajnost, volja da pobedite, volja da dođete do cilja je nešto što je suština maratana, a to je pojam i suština sporta. Zato želimo da u Beogradu taj sistem vrednosti i primenjujemo -rekao je Mali.

On je podsetio da je Maraton mali grad u Grčkoj, ali da je poznat u svetu kao mesto gde se održala Maratonska bitka u kojoj su Atinjani porazili Persijance.

Glasnik Filipides je trčao od Maratona do Atine 42 kilometra da javi ishod bitke, a danas sportska disciplina maraton trči u znak sećanja na taj događaj.

-Trka, istrajnost, borba, želja da se dođe do cilja pokazuje zašto je maration važan i zašto je majka sporta. U Beogradu danas imamo promociju tog sporta i tih vrednosti - rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda primio je u Starom dvoru i legende iz sveta među kojima su Mike Powell, Kevin Young, Galina Ćistyakova, Bob Beamon, Rosa Mota, Javier Satomayor, Laše Viren.

Gradonačelnik Beograda trčaće danas polumaraton u društvu Olimpijskog pebednika maratona u Atini 2004. godine Stefana Baldika.

#Beogradski maraton

#Siniša Mali

'