AKTUELNO

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su objedinjenu načelnu raspravu o potvrđivanju 12 sporazuma.

U Skupštini Srbije nastavljena je sednica parlamenta. Poslanici su juče, posle pauze određene zbog održavanja predsedničkih izbora, nastavili sednicu koja je počela 1. marta.

Potvrđivanje sporazuma poslanicima su, svako iz svog resora, obrazložili potpredsednici vlade Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović, kao i ministri Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin i Mladen Šarčević.

Razmatra se potvrđivanje 12 sporazuma, među kojima je potvrđivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, potvrđivanje Doha Amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju UN o promeni klime, kao i Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene ("CEEPUS III").

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Sporazuma Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, koje je podnela vlada. Poslanici raspravljaju i o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala, Sporazuma sa vladom Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti i potvrđivanju izmena Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji.

Raspravlja se i o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta, Sporazuma sa Mađarskom o plovidbi Tisom, kao i Sporazuma sa vladom države Katar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja. Biće razmotreno i potvrđivanje Sporazuma Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti. Na dnevnom redu je i Predlog odluke o prestanku funkcije Zaštitnika građana Saše Jankovića.

#Poslanik

#Skupština Srbije

#rasprava

'