AKTUELNO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je danas svim preduzećima i agencijama u tom resoru da zbog najavljenih vremenskih nepogoda budu u pripravnosti i preduzmu sve potrebne preventivne mere, saopšteno je iz njenog kabineta.

Svako preduzeće ili agencija, u slučaju da registruje uticaj lošeg vremena na nesmetano odvijanje saobraćaja , o tome odmah obavesti resorno ministarstvo, kako bi se u slučaju potrebe zajedničkim snagama pravovremeno reagovalo, poručila Mihajlovićeva.

Pismo je upućeno Putevima Srbije, Koridorima Srbije, železničkim preduzećima infrastruktura železnica Srbije, Srbija kargo i Srbija voz, Direkciji za železnice, Saobraćajnom institutu CIP, Institutu za puteve i Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Takođe, upućeno je i Aerodromu Nikola Tesla, kompanijama Er Srbija i JAT Tehnika, Direktoratu civilnog vazduhoplovstva i Kontroli letenja.

Agencija za upravljanje lukama, Direkcija za vodne puteve, Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Uprava za transport opasnog tereta, kao i Građevinska direkcija Srbije, nalaze se među alarmiranim institucijama.

#Nevreme

#Zorana Mihajlović

'