AKTUELNO

Krajem nedelje se ponovo očekuje košava.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će biti pretežno sunčano, sa temperaturom do 20 stepeni. Ujutro hladno, ponegde mraz i magla. Poslepodne na severu, a uveče i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom i padom temperature.

Duvće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura od minus dva do pet, najviša od 15 do 20 stepeni.

Foto: RHMZ

U Beogradu se očekuje toplije vreme, prepodne pretežno sunčano, poslepodne naoblačenje, uveče i noću kiša. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura pet, najviša 18 stepeni.

Foto: Foto: RHMZ

U Srbiji u četvrtak oblačno s kišom i hladnije, uveče i noću u planinskim predelima iznad 1.000 metara nadmorske visine sneg.

U petak na jugu oblačno, ponegde još s kišom, u planinama sa snegom, a na severu razvedravanje. U subotu pretežno sunčano i toplije. U nedelju toplo, u košavskom području vetrovito.

Očekuje se pogoršanje biometeorološke situacije u drugom delu dana, kada će kod većine hroničnih bolesnika tegobe biti u pojačanju. Astamatičarima i osobama sa obolN˜enjima srca se savetuje naročita opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su bolovi u mišićima i glavobolja.

Foto: Foto: RHMZ

I. P.

'