AKTUELNO

Pre zajedničkog doručka, Vučić je obišao kasarnu, a u kratkoj vežbi vojnici su pokazali spremnost i opremljenost brigade.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je pripadnike 250. raketne brigade u kasarni "Narodni heroj major Milan Tepić", u Jakovu, čestitao im Uskrs i zahvalio na budnosti i ljubavi prema domovini.

Foto: Pink.rs

Premijer je, u pratnji ministra odbrane Zorana Đorđevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, doručkovao s vojnicima sistema protivvazdušne odbrane.

Foto: Pink.rs

Potom su se, u skladu sa tradicijom, tucali jajima sa vojnicima, a pobednik je bio general Diković.

U takmičenju u tucanju jajima Vučić je pobedio Đorđevića, a Diković premijera.

Vučić je Uskrs četistao vojnicima i njihovim porodicama, Vojsci Srbije, ali i građanima uz želju da uvek imamo mir, ali i da uvek budno čuvaju naše nebo i sigurnost građana.

Premijer je rekao da se nada dobroj i uspešnoj godini u kojoj će zemlja ostvariti odlične rezultate. On je istakao da je ponosan na Vojsku Srbije.

- Razgovarali smo ovde o modernizaciji PVO i ratnog vazduhoplovstva kako bi smo još više zaštitili naše nebo. Vidim napredak vojske u odnosu na period kada sam bio ministar odbrane i radićemo još više - rekao je Vučić.

Foto: Pink.rs

Kako je dodao, ove godine će biti još 500 vojnika i radiće se na uvećanju njihovog broja. Potrebna su dodatna ulaganja, očekujem nove investicije, nove fabrike - rekao je premijer.

- Hvala vam što radite uvek i kada su praznici, i hvala vam na ljubavi prema domovini - rekao je Vučić.

On je vojnicima poručio da će, pored, modernizacije vojske, nabavke naoružanja i novih uniformi, gledati da njihova primanja budu veća.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da, kada je reč o protestima, oni mogu da traju dokle god demonstranti misle da imaju razlog da se bune.

- Neka šetaju koliko hoće, ali mirno. Nasilje i siledžijstvo država neće trpeti. Dokle god oni protestuju mirno, mi ih podržavamo i protest tumačimo kao praznik demokratije - rekao je Vučić.

On je istakao da predsednika ne bira Republička izborna komisija, te da su gotovo smešna nastojanja njegovih političkih protivnika da pritiscima na Republičku izbornu komisiju promene ishod izbora i volju građana.

- Ne znam odakle im takve ideje. Tako mali Đokica zamišlja da je moguće da promeni narodnu volju odlukom političara - rekao je Vučić.

- Onda bi se pravili izbori za RIK, pa koga RIK izabere taj je predsednik. To je smešno - odgovorio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Odgovarajužći na pitanje novinara o naoružanju Hrvatske, Vučić je rekao da nema informaciju da ta država poseduje ruski raketni sistem S-300.

- Nije to igla, pa da može da se sakrije. To je mnogo veći raketni sistem - dodao je Vučić.

On je istakao da nema šta on da komentariše pisanje zagrebačkih medija o navodnoj prodaji sistema S-300 Hrvatskoj tokom 1990-tih godina, nakon što je Rusija demantovala te navode.

Interesantna mu je, kaže, kako se ta kampanja vodi, kako kreće iz zagrebačkih sredstava informisanja i brže bolje to preuzmu mediji u Srbiji.

- Meni je sve jasno. Čuli smo precizno i nedvosmisleno rusku ambasadu i mislim da će se čuti i odgovor Ministarstva odbrane Rusije - objasnio je Vučić. On je rekao da i ne želi da se meša u to ko je sa kim trgovao.

- Da li mi žželimo da ojačamo vazdušnu odbranu? Da, žželimo, to ćemo i da učinimo - naveo je premijer.

Prema njegovim rečima, sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio je isporuku migova-29, tenkova i borbenih izviđačkih vozila.

#Aleksandar Vučić

#Uskrs

#Vojska

'