AKTUELNO

Optužnica mu je uručena pet minuta pre isteka roka, pošto sud nije prihvatio garanciju od 700.000 evra

Dragan Vasiljković, iz splitskog zatvora, posle podizanja optužnice, poručuje za Novosti - Ništa što mi se stavlja na teret nisam uradio i to ću dokazati pred sudom u Hrvatskoj. Dobro sam i spreman za odbranu!

Kapetanu Draganu poslednjih šest meseci, pošto je iz Australije izručen Hrvatskoj, svi dani su bili gotovo isti. Spreman je, ponovio je još jednom, za megdan bez oružja, a do poslednjeg trenutka, u kontaktima sa svojim advokatom iz Zagreba Slađanom Čanković, nadao se da će se braniti sa slobode.

- Rekorder sam sa pritvorskim stažom. Jer, kada se uračunaju i zatvorski dani u Australiji, punih 10 godina sam proveo iza rešetaka čekajući optužnicu - poručuje Vasiljković.

A optužnica je došla u pet do dvanaest. Županijsko državno odvetništvo u petak je objavilo da je podignuta optužnica, a krajnji rok bila je subota, koja je ujedno i neradni dan. Da se zakasnilo, Vasiljković bi mogao da se brani sa slobode, a istog dana kada mu je uručena optužnica sud je odbio da se, u zamenu za garanciju od 700.000 evra, on pusti na slobodu.

Autor: D. Jovanović

'