AKTUELNO

Zbog stvaranja gužvi na granici Srbije sa Hrvatskom i Mađarskom, Evropska unija prestala je rigorozno da kontroliše ulazak na njenu teritoriju.

Nakon što su počele da se stvaraju ogromne gužve na granici Srbije sa Hrvatskom i Mađarskom, Evropska unija prestala je rigorozno da kontroliše ulazak na njenu teritoriju.

Međutim, sistem Evropske unije za rigoroznu kontrolu ulaska na njenu teritoriju raspao se posle samo jednog dana zbog nezapamćenih saobraćajnih gužvi na granicama Srbije sa Hrvatskom i Mađarskom.

Foto: Tanjug

Ovo zapravo znači da neće biti saobraćajnog kolapsa oko Uskrsa i 1. maja.

Ova mera stupila je na snagu u petak 7. aprila, a komesar EU za migracije, unutrašnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopulos suspendovao ju je do daljnjeg, već u subotu.

Foto: Tanjug

Za sada je izvesno da će ova mera biti suspendovana do završetka vaskršnjih i prvomajskih praznika, što znači da će građani Srbije koji tada budu putovali u zemlje EU izbeći saobraćajni kolaps.

Kako su iz Direkciji policije rekli ova mera je stopirana "do daljnjeg" i pitanje je da li će se i u kojoj formi ponovo primenjivati, jer je za pregled samo jednog vozila bilo potrebno najmanje 60 minuta.

Foto: Pink.rs

U graničnoj policiji objašnjavaju da je tokom kontrole svaki dokument putnika detaljno proveravan u nekoliko baza podataka. Iz AMSS su ranije najavljivali da će zbog praznika biti moguća zadržavanja i na naplatnim rampama, kao i na graničnim prelazima.

#AMSS

#EU

#Gužve

'