AKTUELNO

U napadu bombaša-samoubice na peterburški metro u ponedeljak poginulo je 14 ljudi a 49 je povređeno. Ruski istražitelji identifikovali su muškarca iz Kirgizije kao bombaša samoubicu i okarakterisale eksploziju u metrou kao teroristički napad.

Most na Adi i palata "Albanija" biće večeras osvetljeni bojama ruske zastave, u znak solidarnosti sa ruskim narodom posle terorističkog napada u Sankt Peterburgu, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

U izjavi za medije on je rekao da je to način da se srpska prestonica solidariše sa bratskim ruskim narodom koji nakon terorističkog napada prolazi kroz teška vremena.

- Pridružujemo se srcem i dušom svima koji osuđuju terorizam i ovaj besmislen potez nasilja, i uveravamo naše ruske prijatelje da svi u Srbiji i Beogradu saučestvuju u bolu koji Rusija trenutno oseća - poručio je Mali.

Rasveta Ajfelove kule večeras isključena

Rasveta Ajfelove kule će biti isključena večeras u ponoć u znak pošte žrtvama napada u Sankt Peterburgu, saopštile su gradske vlasti u Parizu. - Grad Pariz će večeras u ponoć isključiti svetla na Ajfelovoj kuli u znak pošte žrtvama napada u Sankt Peterburgu - izjavila je gradonačelnica Pariza An Idalgo.

Kao izraz saučešća, beogradski simboli, Most na Adi i palata Albanija biće večeras osvetljeni bojama Rusije, rekao je Mali.

Ranije danas, Mali je uputio telegram saučešća gradonačelniku Sankt Peterburga Georgiju Poltavčenku i ruskom narodu povodom eksplozije koja se juče dogodila u metrou u tom gradu.

#Ajfelova kula

#Rusija

#Terorizam

#Zastava

#most

'