AKTUELNO

Mokri nkolovozi povećavaju opasnost od proklizavanja, posebno ako brzina kretanja nije prilagođena uslovima na putu.

Prema podacima Auto-moto saveza Srbije, vozače očekuju promenljive vremenske prilike sa nešto nižim temperaturama nego prethodnih dana, a većina puteva ovog jutra suvi i prohodni.

Međutim, promena vremena koju metereolozi najavljuju, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima, a koja će ponegde doneti kišu i povremene pljuskove praćene grmljavinom, svakako će pored mokrih kolovoza usloviti i otežanu vožnju. Česte promene vremena karakteristične su za period u kojem se nalazimo i prelazak sa suvih na mokre kolovoze, vozačima, prestavlja veliku opasnost u vožnji, posebno ukoliko brzina nije smanjena i prilagođena uslovima na putu.

Zbog najavljenih padavina opasnost od odrona je još uvek prisutna, najčešće na Ibarskoj magistrali, dolinom Drine, ima ih na Đerdapskoj magistrali, a treba biti oprezan u vožnji i na putevima kroz Sićevačku, Drensku i Grdeličku klisuru.

Prvi dan vikenda uvek donosi nešto veći broj vozila i pojačan saobraćaj na važnijim i frekventnijim putevima, ali i na autoputevina i putevima koji vode ka planinskim predelima i vikend naseljima. Iz JP Putevi Srbije savetuju oprezniju vožnju, posebno na deonicama na kojima je usled radova izmenjen režim odvijanja saobraćaja.

Inače, juče su počeli radovi na sanaciji klizišta na deonici Osečina- Osladić Valjevska Kamenica.

Saobraćaj se za putnička vozila odvija naizmenično jednom kolovoznom trakom, dok se kamioni sa prikolicom i šleperi preusmeravaju na državni put I B reda broj 27, deonica Osečina Valjevo.

Radovi su obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom i trajaće 60 radnih dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Danas će biti nastavljeni radovi radovi na sanaciji mosta preko Trgoviškog Timoka na državnom putu I B reda broj 35, na ulazu u Knjaževac. Saobraćaj će se propuštati naizmenično jednom kolovoznom trakom uz semaforsku regulaciju saobraćaja, a predviđeno je da radovi traju do 31.03.2017. godine.

Do četvrtka 30.maja do 16časova, na deonici od Horgoša ka Novom Sadu, izvodiće se radovi na izgradnji čeone naplatne rampe. U toku izvođenja radova, doći će do preusmeravanja saobraćaja sa desne na levu kolovoznu traku.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U ponedeljak, 27. marta od 09 do 13 časova izvodiće se radovi na interventnom održavanju putne ITS opreme u zoni ispred tunela Stara Straževica, iz pravca Resnika, na Kružnom putu R-251.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

#AMSS

#Kiša

#Put

#Vreme

'